Hírek

Nagykorú lett a palotai zenekar


Gajáta Fanni – Csanádpalota


18 évvel ezelőtt, a Dér István Általános Iskola zenekarakért indult a Csanádpalotai Ifjúsági Fúvószenekar, azonban miután a KLIK átvette az intézményt, a fúvósok a Művelődési Ház keretein belül működhettek tovább. A tegnap esti első zenészbált is a Szent István utcái intézményben rendezték meg, bemutatkozás és hagyományteremtő szándékkal.

– 18 éve az apátfalvi Mátó Mátyás a zenekar karmestere – árulta el Ádók István, a Művelődési Ház igazgatója. – A helyi és környékbeli gyerekeket ő szervezi össze gyakorlásra és a rendezvényekre is.

A tegnap esti bálon igazi időutazáson vehették részt azok, akik jegyet váltottak rá. A magyar csárdástól egészen az orosz dalokig mindent előadtak a fiatalok, amelyekkel nagy sikert arattak. Az idősebb korosztály tagjai szívesen dúdolták a régi magyar zenéket is.

A Csanádpalotai Ifjúsági Fúvószenekar mellett az apátfalvi Tini mazsorett csoport is bemutatkozott az esten: a lányok is hatalmas tapsot arattak. A műsort a Makói Városi Televízió is rögzítette, amelyet január 22-én 18:15 perctől sugároznak.

A zenészbálról készült további képeink a galériában láthatók