Hírek

Felszerelésre költik a focibál bevételét


Gajáta Fanni – Apátfalva


Második alkalommal szervezték az apátfalvi jótékonysági focibált. A szombat ese befolyt összegből a helyi csapatoknak szeretnének felszerelést vásárolni. Tavaly közel 300 ezer forint gyűlt össze, amelyet szintén felszerelésekre költöttek. A korszerű és jó állapotú kellékekre szükségük is van a fiataloknak, hiszen utánpótlásból és eredményekből nincs hiány.

– Az U14-es korosztályos csapatunkra vagyunk a legbüszkébbek – árulta el Luczó Csaba edző. – Az első helyen állunk a megyei tabellán úgy, hogy a csanádpalotai, makói és a szegedi csapatokat is megvertünk.

A csapat 12 győzelemmel büszkélkedhet és csak egyszer kaptak ki. A jó szereplésért nem csak a pályán focizó gyerekeket lehet dicsérni, hanem a kapuban álló Balogh-Vígh Martint is. A gólvédő fiú példaképe a Chelsea-ben játszó Thibaut Courtois.

– A sarkammal volt egy kis probléma, ezért lettem kapus – mondta Martin. – Az utolsó meccsünkön sajnos 3-1-re kikaptunk a Makótól, de körülbelül 50 rúgott és10 kapott gólunk lehet. Nem csak nekem, hanem Luczó Martin kapustársamnak is köszönhető ez.

A jótékonysági bál ötlete az egyik anyuka, Sóki Róbertné Éva ötlete volt: az ő gyermekei is a helyi csapatnál rúgják a bőrt. A tavalyi bál elképzelését a többi szülő is díjazta, hiszen a csapatoknak mindig jól jön a támogatás.

– Az az összeg, amely a tombolából és a belépőjegyből összejön, mind a gyerekeké lesz és a szükséges kellékeket fogjuk megvenni belőle – tudtuk meg a szervezőtől. A bálat nagyon sok helyi és makói vállalkozó is támogatta, amiért nagyon hálás Évi és a többi szülő is.

A jó hangulatú rednezvényen a Kelly Tánccsoport is fellépett, akiket nem is kellett hívni: Kiss Andrea vezető felajánlotta, hogy kiutaznak Apátfalvára, hogy fellépjenek. Az ifjú, amatőr táncosok szép eredményekkel büszkélkedhetnek. 

A focibálról készült további képeink a galériában láthatók.