Makó

Kádár József költései


Korom András – Makó

Közkívánatra kezdtük, s közkívánatra folytatjuk sorozatunkat arról, hogy számba vegyük – a városháza által rendelkezésünkre bocsátott táblázat alapján -, milyen közösségi célra is fordították a makói városatyák a makóiak adóforintjaiból származó képviselői alapjukat.

Olvashatták már, hogy Török Miklós és Toldi János, Weszelyné Végsheő Henriett, Gáspár Sándor és Hadik György mire is adott közpénzt. Most Kádár József közösségi zsebébe néztünk bele.

A képviselő 15 ezer forintot költött városrésznap hálózati és műszaki ügyintézésére, 35 ezret a Makó-Rákos pünkösdi nap rendezvényeihez szükséges elektromos hálózat kiépítésére, illetve annak bontására.

Hadik György az extrém sportpálya építését támogató gyűjtéséhez 20 ezer forinttal járult hozzá, míg az újvárosi Szent László nap rendezését 50 ezerrel támogatta. A városi roma karácsonyhoz10 ezerrel járult hozzá.

Forrás: makói önkormányzat

Mélyebben a zsebébe nyúlt a Borci Trans rákosi csatornameder kotrásánál, melyre 63 ezer 500 forintot biztosított. A rákosi pünkösdi tanyanap vendéglátására, illetve az OMÉK-on való részvételre nyílt ki a leginkább a pénztárcája. Az előbbire 140 ezret, míg 77. Országos Élelmiszer Ipari Kiállításon való részvételre 178 ezret adott. Ez utóbbin kapta meg a Hagyományok – Ízek – Régiók védjegyét a makói hosszúgyökér.