Makó

Imádnak grundbirkózni a makói kislányok


Gajáta Fanni – Makó


Hangos bíztatás szűrődik ki a makói Erdei János Városi Sportcsarnokból: ma délután a makói általános iskolások mérhetik össze erejüket a grundbirkózásban. A versenyszám 1985 óta, évről évre visszatérőnek számít Makón. Márton Imre, a Makó Budo Klub elnöke mosolyogva emlékezett vissza azokra az időkre, amikor minden iskolát végigjártak a sportfelügyelőkkel, hogy toborozzák a gyerekeket a versenyre.

– 109 előnevezést kaptunk a mai grundbirkózásra. Azt hiszem ez nem kis szám – mondta Márton Imre. – Külön érdekessége a dolgoknak, hogy majdnem ugyanannyi lány nevezett, mint ahány fiú. Úgy tűnik, a kislányok is ugyanannyira szeretnek küzdeni, mint a fiúk – tette hozzá.

– Abból a szempontból jó ez a sportág, hogy nincs nagy hely- és felszerelésigénye, bárhol fel lehet rá készülni. Emellett a testet is fejleszti, mivel minden izomcsoportnak dolgoznia kell. Közben gondolkozni sem árt, hiszen egy olyan sportról beszélünk, ahol mindig akció van – tudtuk meg a Makó Budo Klub elnökétől.

A legtöbb gyerek nemrég csöppent bele a grundbirkózás világába, amelyet nagyon élveznek. Sokuk családjában ők az elsők, akik ezt a sportágat választották. Domonyi Marcell és Takács Andor nem csak osztálytársak, hanem jó barátok is.

– Mindketten nagyon szeretjük ezt a sportot – mondta a két 10 éves kisfiú. – Én már voltam versenyen, ahol ezüstérmet is szereztem – vette át a szót Andor.

– Én ma már birkóztam, kétszer is legyőztem az ellenfelemet – árulta el Marci.

Az első osztályos Kádár Fanni Erika az iskolában, testnevelés órán ismerkedett meg a grundbirkózással, amely nagyon tetszik neki.

– Atlétikára is járok és futóversenyeken is voltam már – tudtuk meg a kislánytól. – Nekem ez az első versenyem, és kicsit még furcsa.

Eredmények és képgaléria itt!