Hírek

Levélben kérdezi a DK a polgármestert


Gajáta Fanni – Makó


Január 6-án jelent meg hírportálunkon Nagy Máté, a Demokratikus Koalíció Csongrád 4. sz. ovk. elnökségi tagjának közleménye, miszerint állják Farkas Éva Erzsébet polgármester KRESZ oktatását, illetve kérdéseket is feltett a város első emberének a szolgálati autóval kapcsolatban.

Mivel egy hét után sem kaptak semmilyen választ a kérdéseikre, ezért ma délután levélben jutották el azokat neki. A DK-s elnökségi tag reméli, hogy levelére most válaszolt kap a polgármestertől.

– Azóta is nagyon sokan kérdezték megtőlem az utcán, írtak levelet vagy hagytak üzenetet, hogy kaptunk-e választ a kérdésienkre? De nem kaptunk – mondta Nagy Máté, a Demokratikus Koalíció Csongrád 4. sz. ovk. elnökségi tagja. Hozzátette, hogy sérelmezi, hogy Farkas Éva Erzsébet nem személyesen kért bocsánatot az esetért, például a városi tévén vagy médiumokon keresztül.

– A polgármester sajtóközleményben reagált az ügyre, ahol bocsánatot kért a makói emberektől a szabálytalanságért, de a kérdésekre ott sem adott választ.

A ma feladott levélben választ várnak arra, miszerint a város érdekeit szolgáló vagy magánjellegű ügyeket intézett-e december 30-án a polgármester. Ha a várost érintő ügyeket intézett a polgármester, mik voltak azok?

Továbbá szeretnék meg tudni, hogy a szabálytalanságért járó bírságot a polgármester vagy az önkormányzat rendezi, a magáncélú autóhasználatot az adófizetők állják-e, a tavalyi baleset következtében javításra szoruló autó biztosításához szükséges önrészt a város fizette-e?

Illetve tervezik-e hivatásos sofőr alkalmazását a további problémák elkerülése érdekében?