Hírek

Késsel támadt haragosára


MH-CSMRFK


A rendőrség megalapozott gyanúja szerint tavaly augusztus 16-án délután a baksi Fő utca orvosi rendelő előtt, egy padon aludt az akkor 47 éves sértett. Ezt meglátta haragosa, Ő. Róbertné, aki erre feldühödött, elővette a nála lévő bicskát és rátámadott a sértettre azzal a szándékkal, hogy megöli.

Az 51 éves helybeli asszony a férfi nyakát próbálta meg elvágni, de a sértett a kezével részben el tudta hárítani a támadást. A férfi a nyakán és a kezén sérült meg. A helyszínre érkező rendőrök elfogták Ő. Róbertnét.

A nyomozás adatai szerint a sértett és a gyanúsított régóta haragos viszonyban állt egymással, többször keveredtek szóváltásba. Tavaly augusztus 8-án 8 óra körül is hangos veszekedés alakult ki köztük Bakson.

Ennek során a későbbi sértett megütötte a nőt, aki a földre került. A férfi ekkor ismét bántalmazni akarta, de az asszony kezével elhárította az ütéseket. A megalapozott gyanú szerint a nő a rossz viszony és a korábbi bántalmazás miatt dühödött fel és támadt rá H. Lászlóra, amikor néhány nappal később meglátta őt a padon aludni.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az előzetes letartóztatásban lévő Ő. Róbertné ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt javasol vádemelést a Csongrád Megyei Főügyészségnek. A rendőrség a 48 éves dóci lakos ellen is vádemelést javasol garázdaság és könnyű testi vétsége miatt az általa a nő sérelmére elkövetett bántalmazás miatt.