Makó

Négy célra adott pénzt Zeitler Ádám


Korom András – Makó


A városháza által a tavaly december 12-i állapotot tükröző adatok szerint Zeitler Ádám, a Jobbik képviselője 100 ezer forinttal támogatta a Csanád Vezér Alapítványt.

Ez a nyilvános adatbázisokban fellelhető információk szerint a József Attila Gimnáziumban folyó oktató-nevelő munka, a korszerű képzés, az idegennyelv tanulás és az egészséges életmód javításának feltételei mellett támogatja a az iskola tanulóinak hazai és külföldi felsőoktatási intézményekben való továbbtanulását, s ösztöndíjat biztosít a gimnázium diákjainak. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Tóth Ferenc nyugalmazott múzeumigazgató, aki évtizedekkel ezelőtt maga is az intézmény tanáraként dolgozott.

Az alapítvány egyik legutóbbi tevékenységeként még tavaly októberben írt ki erre a tanévre egy műveltségi verseny a gimi diákjai számára.

Zeitler Ádám ugyancsak 100-100 ezer forinttal támogatta Tóth Ferenc, a napokban bemutatandó könyvnek megjelenését mégpedig vásárlással, illetve a roma karácsony megrendezését. 50 ezer forintot pedig az Extrém Sport Egyesületnek adott, hogy az felújíthassa,megépíthesse a volt Bajza utcai iskola udvarán a pályáját – Zeitler Ádám ezzel a Hadik György (Fidesz-KDNP) képviselő által indított gyűjtéshez csatlakozott.