Hírek

Harmincnégyen az év első fogadóóráján


Gajáta Fanni – Makó


A makói lakosok utoljára a novemberi lakossági fórumokon, illetve az adventi időszakban fordulhattak Farkas Éva Erzsébet polgármesterhez. A ma azonban ismét fogadóórát tartott a város első embere. Mint elmondta, két csoportra lehet osztani azokat, akik ellátogattak hozzá.

– Nagy számban fordulnak szociális- és lakásüggyel hozzánk. Ezzel külön, a lakásügyi csoport foglalkozik, amelyben képviselők és a városháza szakemberei igyekeznek segíteni – tudtuk meg a polgármestertől. Hozzátette, jelenleg 210 önkormányzati bérlakásból 194 van kiadva, a fennmaradó 16 lakás olyan rossz állapotban van, hogy azok nem adhatóak ki. – Ezek közül négyet olyan állapotba hoztunk, amelyek pályázatra bocsáthatóak.

Seres János nem lakás igénylés miatt érkezett Farkas Éva Erzsébethez, hanem lakást felajánlani. A nyugdíjas férfi nem tud ugyanis kettőt is fenntartani.

– Nekem van egy lakásom, amelyhez egy üzlet is tartozott, és én azt szeretném leadni a hivatalnak. Nem szeretnék se kisebbet, se nagyobbat, csak meg szeretnék tőle szabadulni – magyarázta a férfi. – Ebből akár önkormányzati bérlakás is lehetne – mondta.

Ez az asszony az életveszélyes kéménye miatt kereste fel a polgármestert.

A civil szervezetek vezetői olyan kérdéssel fordultak a polgármesterhez, hogy hogyan csatlakozhatnának az idei programokhoz. Nyugdíjas klubok vezetői is ellátogattak azokkal a kérdésekkel, hogy melyik épületek és milyen felújítások várhatóak. Két kisvállalkozó is megkereste Makó első emberét, akik az induló területi operatív program keretén belüli pályázatokról érdeklődtek.