Makó

Hadik György szívügyei


Korom András – Makó


Évente 300 ezer forint képviselői alap felhasználása felett rendelkeznek a makói képviselő-testület tagjai, függetlenül attól, hogy egyéni választókörzetből vagy csupán listáról jutottak a városházi padsorokba. Olvasóink kívánságának megfelelően kikértük a városházától azt a listát, mely felsorolja, hogy egyes képviselők milyen közérdekű célra költötték a makói adófizetőktől származó forintokat.

Hogy tavaly december 12-ig mire adott támogatást Török Miklós, Toldi János, Weszelyné Végsheő Henriett és Gáspár Sándor, már közöltük. Most Hadik György “szívügyeit” vesszük sorra, azaz megnézzük, hogy mit tartott támogatásra méltónak.

A képviselő azért adhatott a 300 ezer forintos keretnél többet – tudtuk meg a városházától – mert 2014-es maradványpénzek felett is rendelkezett, azokat ugyanis nem költötte.

Hadik György nem csak 20 ezer forintot ajánlott fel az Extrém Sport Egyesületnek, hogy az pályát építsen az egykori Bajza iskola udvarán, de sikeres gyűjtést is indított erre a célra képviselőtársai körében (igaz az összegyűlt pénz csak a pályaépítés, -felújítás felére elegendő).

60 ezer forinttal támogatta a roma nemzetiségi önkormányzat kulturális, hagyományőrző júliusi Honvéd városrészi napját. 100 ezer forintot adott a Makó Budo Klub ökölvívó szakosztályának, mely felszólalásai alapján az egyik szívügyének tekinthető. A legnagyobb összeget, félmillió forintot a görög katolikus templom felújításra adta.

A képviselő 20 ezer forintot adott Hacker Gábor, Makóról indult futsal játékosnak, aki számára jótékonysági sportgálát rendeztek a városban.

A városi roma karácsony megrendezését pedig 50 ezer forinttal segítette.