Gajáta Fanni – Makó


Az enyhébb idővel együtt a makóiak sportolási kedve is megjött. A korcsolyázás az egyik legnépszerűbb téli sport, így nem meglepő, hogy sokan döntöttek amellett, hogy a jégpályára mennek – családdal vagy barátokkal. Valis Mia is a barátaival és az unokatestvérével érkezett, hogy egy kicsit csúszkáljanak.

–  Kéthetente el szoktam jönni egy kicsit korcsolyázni ilyenkor télen. Néha az osztállyal is jövünk – mondta a 11 éves kislány. Elárulta, körülbelül 5 éves volt, amikor először a jégre lépett. – Nyáron szeretek görkorcsolyázni is, ez az egyik kedvenc sportom.

Sokan még bizonytalanul léptek a jégre, mivel most kezdtek el ismerkedni vele. Nem csak a gyerekeknek lehet új élmény a korcsolya, hanem a felnőtteknek is, többen nevetve mondták, hogy nem gondolták volna, hogy ilyen korban próbálják ki magukat ebben a sportban. MígSzabóki Melindának nem volt ismeretlen a pálya, ám keresztlányának, Boginak igen. A pöttöm kislányt keresztanyja segítette és tanítgatta első korcsolyaélményében.

– Izgalmas ez az egész dolog, és egyben fura is – árulta el a kislány. – Jó tanárom van. Szerintem még fogok korcsolyázni idén – tette hozzá Bogi.

Nem csak a lányok remekeltek a pályán, hanem a fiúk is. Rácz Kevin Csaba családjával együtt rótta a köröket. Kevin elmondta, először édesapjával együtt ment el korizni.

– Nagyon szeretek korcsolyázni, amikor csak lehet, jövök – mondta a kisfiú, mielőtt elsuhant volna. 

A korizókról készült további képeink itt láthatók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest