Bojtor Boglárka – Makó


A programot az Országos Állatvédőrség Alapítvány szervezte a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat megsegítésére.

– Nagyon sokszor segítek a fedél nélkül maradt állatokon, sűrűn megosztom facebookon is, amikor gazdit keresünk egy – egy rászoruló állatkának. Így talált rám a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat, felajánlották, hogyha szeretném, lehetővé teszik a gyűjtést a makói állatoknak is – mesélte Erdei Barbara, civil állatvédő, aki azt is elárulta, hogy alakulóban van egy új makói állatvédő egyesület.

Decemberben volt már hasonló adománygyűjtés, ami jól sikerült, hatvannégy kiló táp gyűlt össze és rengeteg konzerv. Ezeket az ideiglenes befogadó családoknak osztották szét.

Aki csak kifelé szembesült a gyűjtéssel, pénzt adományozott. 

– Pici korom óta szeretem az állatokat, nagyon sok kóbor kutyát és macskát hazaviszek. Sokszor az ismerőseim segítenek, annyian vannak már. Ha létrejön az új egyesület tervezünk állatmenhelyet is egy közeli tanyán – árulta el.

Aki segíteni szeretne, táppal, műanyag játékokkal, már nem használt ágyneműkkel, élősködők elleni készítményekkel, rizzsel és tésztával tud. Ezeket a rászoruló állatkák képviselői a megfelelő helyre szállítják majd. Az adományozókat ma hat óráig a Sparban, jövő hét szombaton pedig a Tescoban várják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest