Makó

Weszelyné körmére néztünk


Korom András – Makó


Egyike az egyéni választókörzet nélküli települési képviselőknek, hiszen listán jutott be a testületbe, ezért is érzi magát az egész városrész képviselőjének Weszelyné Végsheő Henriett, aki szívesen segít a város lakóhelyétől távol élőknek, ráadásul az év végén vállalta, hogy a betegeskedő Gáspár Sándor (MSZP) helyett személyesen kézbesíti a 70 év felettiek a város által ajándékozott Erzsébet-utalványokat.

Makó “ténsasszonya”, ahogy magát tréfásan néha titulálja, s más mások is hívják, képviselői alapjából számos rendezvényt támogatott.

A városházáról – olvasóink közóhajára – kikért, a képviselői alapok felhasználását tartalmazó lista szerint a képviselő asszony 53 ezer forintot adott, hogy a Szent István teret zúzott kővel szórják fel, 89 ezret városrész napra, az Extrém Sportegyesület pályaépítésére (csatlakozva Hadik György képviselőtársa felhívásához) 50 ezret fordított. 18 ezerrel támogatta a honvédi városrésznap megrendezését, 20 ezerrel a kárpátaljai Mezővári óvodájának építését, a makói roma gyerekek magyarhertelendi táborozásához pedig 34 ezerrel járult hozzá.

50 ezerrel támogatta a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat nyári táboroztatását, ugyancsak 50 ezerrel a görög katolikus templomot, szintén 50 ezerrel támogatta a Máltai Szeretetszolgálat munkáját.

A Kassai óvoda játszótérfejlesztéséhez is 50 ezerrel járult hozzá, és ugyanennyivel támogatta a SZIGNUM alapítvány kerékpártároló építését.

A lebénult, Makóról indult futsalos Hacker Gábort 20 ezer forinttal támogatta, 50-50 ezret kapott tőle a Tulipán utcai óvoda és a Rákosi Nyugdíjas Klub karácsony előtt, és ugyancsak 50 ezerrel támogatta a roma karácsony megrendezését.

– Szerintem maradványpénzem volt, ezért költhettem többet – mondta a képviselő, akit felhívtunk, hogy hogyan rendelkezhetett majdnem dupla összeg felett. Elmondta, hogy két felekezetnek is segített, így a Szent István téri katolikus templom körül járult hozzá a körmeneteken résztvevők útját sármentesítő kavicsszóráshoz – lévén férje gyakorló római katolikus. Görög katolikusként a görög katolikus templom szigetelését támogatta.

Weszelyné Végsehő Henriett azt mondja, hisz abban, hogy jók az emberek. Erre példának azt hozta, hogy egyik gyermeke 10 ezer forinttal együtt a buszon hagyta a pénztárcáját. Azt hitték, hogy keresztet vethetnek rá. Meglepetésükre egy ismeretlen fiatal nő a tárcát hiánytalanul bedobta a postaládájukba. Hogy ki, azt nem tudja, de ezúton is köszöni neki.