Makó

Viseráczki András természetfotós kiállítása


Gajáta Fanni – Makó


Nem tétlenkedett Viseráczki András ma sem: a hobbifotós első fényképkiállítása előtt négy órával Maroslele környékén készített újabb felvételeket a természetről. A fiatal természetfotós pár éve ragadott gépet, hogy csodálatos képeket készíthessen a térség állat- és növényvilágról.

– Nagyon szeretek kint lenni, teljesen rabul ejt a természet. Főleg a hajnalokat szeretem, hiszen akkor ébred fel a természet: a baglyok akkor mennek befelé, míg a többi állat kifelé – árulta el András. A hobbifotós már jól ismeri a makói ártéri erdőket, a pusztákat és a mezőgazdasági területeket.

A civilben pizzafutárként dolgozó András elmesélte, hogy négy-öt évvel ezelőtt egy horgászat alkalmával jött rá, hogy a körülöttünk lévő világot meg kell örökíteni: amíg kapásra várakozott, egy vaddisznó és két őzike úszott át a Maroson, majd egy jégmadarat is észrevett.

Képeit főleg a Facebook-on osztja meg, így jutott el hozzá a makói könyvtár a fotókiállítás ötletével. Fényképei 99%-ban Makó és környékén készülnek, azonban évente egyszer ellátogat a gemenci szarvasbőgésre is.

– A fekete gólyákról készült fényképeimre vagyok a legbüszkébb, akkor 1 méterre voltak tőlem – igaz, lest is építettem, ahová el tudtam bújni – árulta el a fotós.

A természetfotó kiállítás február 3-ig tekinthető meg a makói könyvtárban.