Makó

Vádat emeltek a poénos makói tolvaj ellen


MH információ – Makó


Ahogy arról annak idején beszámoltunk: makói nyomozók tavaly július 26-án az esti órákban azonosították az aznap hajnali bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Csabát, akit elfogtak. A 29 éves helybeli férfi részben beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az MTI az ügy kirobbanásakor azt írta: információja szerint a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke és a radikális szervezet országos vezetőségi tagja, aki garázdaság miatt már volt büntetve, 2011 decemberében pedig a Csongrád Megyei Bíróság jogerősen két év – végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Egy 2014-es bejegyzés a makói hatvannégyesek facebook oldaláról.

Magvasi Adrián, a HVIM elnökségi tagja, az MTI-vel azt tudatta: T. Csaba nem vezetőségi tagja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak. Az MTI a cikk megírása előtt megnézte a honlapon, és a vezetőség tagjai között feltüntették T. Csabát is. Erre a közlésre válaszul Magvasi Adrián azt írta: „Helytelenül szerepelt a szervezet oldalán, amit a bíróságra benyújtott adatok igazolnak is” – nyilatkozta.

Itt is szerepel egy T. Csaba. Az országos elnök szerint egy évvel később már nem volt azonos nevű vezetőségi tagjuk.

T. Csaba ellen a Makói Járási Ügyészség vádat emelt, ám az ügyben még nem tűzött ki tárgyalást a Makói Járásbíróság – válaszolta érdeklődésünkre a Szegedi Ítélőtábla sajtóosztálya