Hírek

Török és Toldi főként gyerekeket támogatott


Korom András – Makó


Bármilyen közösségi célt támogathatnak a makói települési képviselők abból a 300 ezer forintos képviselői alapból, mely felhasználására tavaly voltak jogosultak. Közkívánatra kikértük a makói városházából a közérdekű adatokat. A polgármesteri hivatal kabinetirodája a pénzek december 12-éig megtörtént felhasználásáról szóló adatokat tudták eljuttatni szerkesztőségünknek. Ebből az derül ki, hogy egyészen konkrétan ki és milyen célra és hány forintot adott.

Török Miklós (Demokratikus Koalíció) képviselő 20 ezer forinttal járult hozzá az Extrém Sport Egyesület pályaépítéséhez. Ez a volt Bajza utcai iskola udvarán készülne el, de Mihály Norbert, az egyesület elnöke nemrégiben azt nyilatkozta a Délmagyar makói újságírójának, hogy még 400 ezer forint kellene rá, miután Hadik György (Fidesz-KDNP) képviselő kezdeményezésére 350 ezer forintot ajánlottak fel rá a képviselők.

Török Miklós 100 ezer forinttal támogatta a Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke által vezetett FIGYI Egyesület működését, melyről nemrégiben derült ki, mintegy 4 millió forinttal tartozott a városnak, emiatt a város jogi útra akarta terelni az ügyet. Mucsi Tamás egy nappal később kifizette az összeget, s közölte, hogy a pályázat beadásakor még nem volt választókerületi elnök, s a FIGYI abszolút politikamentesen működik.

Török Miklós továbbá 10 ezer forinttal támogatta a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat nyári táboroztatását.

Toldi János elárulta: alapjának szétosztásakor az volt az elsődleges szempontja, hogy családokat és gyerekeket érintő célokat segítsen. A Fidesz-KDNP színeiben politizáló képviselő 20 ezer forinttal támogatta az extrém sportpálya építését, 50 ezerrel a Makói Nők Klubja Egyesületet. A kárpátaljai Mezővári település óvoda építéséhez 20 ezer forinttal járult hozzá, 50 ezer forinttal segítette a a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat nyári táboroztatását. 10 ezer forintot adott a Kassai Óvoda játszóterének fejlesztésére, 20 ezer forinttal támogatta a lebénult Hacker Gábort, az egykori makói sportoló javára a város jótékonysági sportgálát is rendezett.

A képviselő 80 ezer forinttal segítette a nagycsaládosok karácsonya megrendezését, s bár a listában nem szerepel, de kérdésünkre hozzátette, hogy 30 ezer forintot adott a Bartók iskola tornatermének felújítására.