Kék hírek Makó

Rokkantparkolóba állt a makói polgármester

Csak Farkas Éva Erzsébet polgármester vezetheti azt a városi tulajdonban lévő Fordot, melyet december 30-án a makói gimi rokkantparkolójában fotóztak le. A DK közleményben tudatta, hogy állja a polgármester KRESZ oktatásának költségeit. Farkas Éva Erzsébet elnézést kért, s vállalja a felelősséget. A rendőrség hivatalból indított eljárást az ügyben.

Korom András – Makó

Nincs szerencséje a makói polgármesternek, hiszen tavaly nyáron összetörte a polgármesteri hivatal Fordját a főtéri körforgalomban. Akkor érdeklődésünkre a sajtósa először letagadta, hogy balesetet szenvedett volna, utóbb Farkas Éva Erzsébet elismerte, hogy koccant a kocsival, s közölte, hogy azon CASCO-van, így egy fillérjükbe sem kerül az adófizetőknek az autó javítása. Később kiderült, hogy a biztosítás 10 százalékos önrészt jelentett, így a semmi, kerek százezer forintot jelentett.

A csak Farkas Éva Erzsébet által vezethető autót a városban szállongó, meg nem erősített, hírek szerint többször is látták szegedi bevásárlóközpontok parkolóiban, így néhányan azt gondolják, hogy a városvezető, aki tevékenysége és személye nem csak az ellenzéke, hanem a makói polgárok által is folyamatosan nagyító alatt áll, saját célja is használhatja a kocsit.

Farkas Éva Erzsébet autóját a Makói Csípős egyik olvasója december 30-án érte szabálytalanságon. A Ford a József Attila Gimnázium parkolójában az egyik táblával is jelölt rokkantparkolójában állt. Aki lefényképezte, az a műszerfalán nem talált rokkantsági kártyát.

A DK állja Farkas Éva Erzsébet KRESZ oktatását – írta hírportálunkhoz is eljuttatott alábbi közleményében Nagy Máté, a Demokratikus Koalíció Csongrád 4. sz. ovk. elnökségi tagja, az IDE elnöke: “A napokban megjelent sajtóhírek szerint Farkas Éva Erzsébet Makó Város polgármestere december 30-án mozgássérült parkolóban hagyta a város tulajdonában álló Fordot. Az autóhasználatnak azonban már vannak előzményei: Először az a hír terjedt el, hogy a választások után újonnan alkalmazott sofőr nem vállal városon kívüli, pláne nem fővárosi utat. Ezt követően a testület gyorsan elfogadta, hogy a város első embere maga vezethesse a település autóit. Ennek megfelelően Farkas Éva Erzsébet rendszeresen használja is az adófizetők pénzén fenntartott gépjárművet. Esténként a háza előtt áll, hétvégén is lehet vele látni és a szegedi bevásárlóközpontokat is rendszeresen látogatja a Forddal. Azzal az autóval, melyet nemrégiben össze is tört. Az mai napig tisztázatlan, hogy a javítási költség önrészét polgármester asszonyunk vagy a város fizette? A jelenlegi parkolási botrány a Fideszre jellemző pökhendiség újabb bizonyítéka, a Habony-féle trend makói megtestesülése. Jelentjük ki ezt azért, mert a képen jól látható, hogy volt szabad hely a parkolóban! Ezért a következő – makóiakat foglalkoztató – kérdésekre szeretnénk választ kapni:

– Farkas Éva Erzsébet bocsánatot kér-e a makóiaktól, megköveti-e a makói mozgássérülteket?

– Folyik-e szabálysértési eljárás az ügyben? Megfizeti-e a szabálytalanságért járó bírságot?

– A város érdekeit szolgáló vagy magánjellegű ügyeket intézett?

– A magáncélú autóhasználatot az adófizetők állják-e?

– A tavalyi baleset következtében javításra szoruló autó biztosításához szükséges önrészt a város fizette-e?

– Tervezik-e hivatásos sofőr alkalmazását a további problémák elkerülése érdekében?

A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöksége nevében felajánlom, hogy álljuk a KRESZ oktatás költségeit, ha Farkas Éva Erzsébetnek szüksége van ismereteinek felfrissítésére – írta Nagy Máté, aki mellékelte közleményéhez a kocsiról készült képeket is.

Kerestük Makó polgármesterét, hogy elmondja, hogy miért állt a rokkantparkolóba, illetve akar-e válaszolni az autóhasználattal kapcsolatos kérdésekre, de személyes megkeresésünkre nem reagált, helyette a következő közleményt küldte: “A rokkantparkolóban történő parkolásommal kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot adom. Megkövetek mindenkit, valóban hibáztam. Természetesen ennek teljes következményeit vállalom. Az autót én vezettem a képviselő-testületi határozat alapján. Elnézést kérek mindenkitől! Az üggyel kapcsolatban nem kívánok további nyilatkozatot adni.”

A szabálytalan parkolás miatt – információnk szerint – a makói rendőrkapitányság hivatalból indított eljárást. A hasonló esetek szokásos büntetési tétele egyébként 100 ezer forint.