Hírek

Egész Makó csúszkál


MH Időjárás


A havazás után egy újabb, a téli időjárásre jellemző csapadék érkezett meg Makóra is: az ónos eső. A főtéren ésa  város forgalmasabb részein már reggel megkezdték a közmunkások a homokkal való felszórást, azonban még így is sok helyen kell vigyázni a csúszásveszély miatt. A Sárga házaknál a díszjárda több helyen még rettentően jeges, többen nem csak megcsúsznak, hanem el is esnek.

A főtéri szökőkútnál és környékén is érdemes lassabban közlekedni, hiszen a homok ellenére akadnak csúszós pontok.

Többen kerékpárral indultak útnak közlekedni, de végül sokan feladják, és a kétkerekűt csak tolják, amely biztonságosabbnak tűnik, de ugyanolyan könnyű elesni. Az autósok jobb helyzetben vannak, mivel az úttestek tiszták, járhatóak – de csak a fő közlekedési útvonalakon. A kisebb utcákban érdemes lépésben menni és felkészültnek lenni.

A magánházak előtt több helyen már felszórták homokkal a járdákat, azonban sok helyen ez elmaradt. Meglehet, erre nem is lesz már szükség, mivel ahogy melegebb lesz az idő, úgy olvad fokozatosan a jég. Az esti órákban ajánlott a jeges járdák ellen tenni valamit: a mínuszokkal együtt a jég is visszatér.