Makó

Lázár több mint 6 órát, Farkas 15 percet beszélt


MH információ


Lázár János tavaly összesen 143-szor szólalt fel tavaly a parlamentben és összesen 383 percig, azaz 6 óra 23 percen át beszélt – derült ki az összegzésből. 7 önálló indítványt terjesztett elő és 3 nem önálló indítványt. Makó és Vásárhely (valamint járásaik) országgyűlési képviselője a legnagyobb saját törvényalkotói eredményének egy korábbi interjúban azt nevezte, hogy 10 év után sikerült megszavaznia az országgyűlésnek, a II. világháborús hadiözvegyek és hadiárvák számára nyújtandó havi járadékot, melytől még a Rákosi-korszak legelején fosztották meg őket. Ezt a járadékot azok is kapják, akik jelenleg az országhatáron kívül élnek.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter teljesítményéhez beosztása miatt is fel-felszólalt, hiszen sokszor reagált az azonnali kérdésekre is a parlamentben.

Lázár János szerepléséhez, igaz már az országgyűlés plenáris ülésein túl, hozzátartozik az a heti gyakorisággal tartott kormányszóvivői tájékoztató, melyet a kormányüléseket követően tartott.

Farkas Sándor, a szentesi-csongrádi térség szintén fideszes honatyja, a mezőgazdasági bizottság alelnöke mindösszesen háromszor kért szó, s összesen 15 percet beszélt. 3 önálló és 1 nem önálló indítványt adott be.

B. Nagy László a szegedi térség fideszes képviselője, az országgyűlés törvényalkotási bizottsága tagja 10-szer kért és kapott szót, hétszer a bizottság álláspontját ismertetve. 4 önálló indítványt adott be.

A szintén a szegedi választókörzetet képviselő, szocialista Szabó Sándor, a mentelmi bizottság alelnöke 98 percig beszélt az összesen 23 felszólalása alkalmával. Ő az önálló indítványok számát 36-tal gyarapította, s csatlakozott 8 nem önállóhoz is.