Makó

Fergeteges újévi koncert Zsédával


Bojtor Boglárka – Makó

A népszerűség miatt ma két újévi koncertet is tartottak a Hagymaházban, melyek között fényfestéssel díszítették az épület oldalát. Az érkező vendégeket egy-egy pohár pezsgővel és jókívánságokkal fogadták.  Az est sztárvendége Zséda volt, aki a kvartettel együtt lépett színpadra.

– Két évvel ezelőtt jártam már a városban, Szentpéteri Csilla vendégeként, akkor a szabadtéri színpadon léptem fel – mesélte korábbi élményeit Zséda. – Most látom először a Hagymaházat belülről és fantasztikus. Már az első pillanattól fogva élveztük a beállást is. Nagyon tehetséges zenészekkel jöttem, kicsit jazzes felállásban, persze pop dalokkal is készültünk – mondta.

Zsédával együtt énekelt a közönség is.

– Nagyon sűrű volt az év vége számomra, karácsony után folyamatosan koncerteztem, tegnap pedig két fellépésem is volt, de ez tölt fel teljesen. Ugye azt szokták mondani, hogy olyan lesz az egész év, amilyen az első napja, nagyon jó esztendőnek nézek elébe, ha igaz a mondás – mondta Zséda. – Rengeteg tervem van 2016-ra, a legnagyobb feladatom pedig az, hogy A dal című műsor egyik zsűritagja leszek – árulta el hírportálunknak az énekesnő.

A Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara mögött rengeteg sikeres fellépés van már, ami nem csoda, hiszen varázslatos hangulatot varázsolnak bárhol. Karnagyuk Csikota József még a közönség tapsolását is levezényelte koncerten, a végén pedig többen állva tapsolták meg a tehetséges zenészeket és vezetőjüket.

Még a tapsot is vezényelte Csikota József.

Az est folyamán Farkas Éva Erzsébet, polgármester is köszöntötte a makóiakat, valamint a már húsz éve az újévi koncerten zenélő tehetségeket.

– Ezekben a napokban mindannyian megújuló reménnyel mondunk jókívánságokat egymásnak. Elénekeljük nemzetünk himnuszát, kelyheket emelünk, egymás felé fordulunk tisztelettel és mosolyogva. Fontos, hogy lélekben nyújtsunk kezet minden makóinak is – kezdte köszöntőjét a polgármester.  – Az egykori hírös makóiak hittek az egymás iránti tisztelet békét hozó, megtartó erejében, hittek és hinnünk kell nekünk is. A közösen alkotott dolgaink csodáinak egyszerűségében és közösségeink szívvel megvalósított tetteinek bölcsességében – mondta. – A város első embereként képviselőtársaimmal együtt erre a hitre emelem újévi kelyhemet, s hívom meg minden makói polgártársamat, hogy ezt hírös makóiakként bátran, megújult reménnyel együtt tudjuk kiinni  – osztotta meg az újévi gondolatait.

A hitre emeli kelyhét a város polgármestere.

A fergeteges újévi koncert után mindenki a Hagymaház előtti térre sietett, ahol fényfestést láthatott. Az épület fala volt, hogy lángokban állt, majd pillanatok múlva állatok jelentek meg rajta és jégkristályok festették kékre. A fényfestésen készült képeinket galériánkban tekinthetik meg.