Hírek

Hárman is babakocsiból élvezték a szilveszteri futást


Bojtor Boglárka – Makó

Futással búcsúztatták az óévet a legsportosabb makóiak. Idén a hűvös idő ellenére újra sokan eljöttek az év utolsó közös kocogására, amit szikrázó napsütésben élvezhettek.

– Idén ötödik alkalommal rendeztük meg a hagyománnyá vált szilveszteri futást – mondta Kerekes Éva, a Marosmenti Mocorgók Egyesületének gazdasági vezetője. – Az ötlet onnan indult, hogy régebben Mikulás futást rendeztek a kicsiknek, szilveszteri futást pedig a nagyoknak, ebből nőtte ki magát ez a hagyomány. Évről-évre sokan részt vesznek ezen, akik szeretnek mozogni. Idén jó pár olyan rendezvényünk volt, ahol rengetegen megmozdultak és egyre többen futnak a városban is – mesélte büszkén.

A rajtvonalhoz először az apróbbakat várták, akik kisebb kört tettek meg a Hagymatikum körül. Utánuk következtek a nagyobbak, akik idén az öt évvel ezelőtti kört futották le, az előző évhez képest új útvonalon. Az eredeti ötlet szerint a Szép utcán, majd a Kálvária utcán egyenesen a Kispostáig, onnan pedig végig Kossuth utcán a Glorius Hotel előtt kanyarodtak be a Hagymatikumhoz.  Ezen a távon az abszolút férfi és női első helyezettet díjazták. Panyor Krisztina és Földesi Sándor vasmanót és csokit kapott ajándékba.

Az abszolút győzteseknek ajándékkal gratuláltak.

– Most először futok a szilveszteri futáson, meghívást is kaptam, de a program hirdetését is láttam. Úgy gondoltam, ez méltó zárása lenne az óévnek – mondta Jani Krisztina. – Szeretek futni mert kikapcsol, őszintén bevallom szeptemberben voltam utoljára, de akkoriban napi rendszerességgel, azóta pedig kondizni járok – mesélte.

– Amióta rendeznek szilveszteri futás, minden évben itt vagyok – mondta Tóth Márti. – Nagyon jó a hangulat, szeretek ide jönni.  Nekem ez már hozzátartozik a szilveszeri hangulathoz, el sem tudnám képzelni az évzárást nélküle – tette hozzá.   

Többen is így “futottak”.        

Akik átfagytak a nagy hidegben, forró teával vagy forralt borral melegítették fel magukat. A program zárásaként tombolasorsolást rendeztek, melynek jegyeit a befutás sorrendje alapján kapták a futók. Minden tombolatárgy egy-egy különleges apróságot rejtett magában.

A szilveszeri futáson készült további képeinket galériánkban találják.