Gajáta Fanni – Nagylak


Nem rég fejeződtek be a munkálatok az egykori nagylaki iskola épületében: az intézményben a könyvtár és az ifjúsági klub mellett egy olyan tornaterem is üzemel, amelyben focizni és kosárlabdázni egyaránt lehet. Tavasszal közel 4 millió forintból épült új vizesblokk az épületben. A felújítás során korszerű nyílászárókat is beszereltek, illetve a balesetveszélyes csöveket is leszigetelték.

– Az iskolát 2004-ben kényszerült bezárni a település, miután az finanszírozhatatlanná vált. Azóta a főépület nem is tölt be semmilyen funkciót, viszont az alsó épületekben működik a közösségi tér. Ennek hatására döntöttünk úgy, hogy a tornatermet 5,6 millió forintos önerőből megújítjuk – tudtuk meg Gyarmati András polgármestertől.  

Hozzátette, hogy a tornaterem érdekessége az, hogy az 1980-as években épült, társadalmi munkában.

A hagyományossá vált kispályás teremfoci kupát immáron az új tornateremben tarthatják meg, ahol az öltöző és a szertár is megújult. A kupára általában Apátfalváról, Magyarcsanádról és Csanádpalotáról érkeznek.

A nagylaki önkormányzat 2014-ben 33 és fél millió forintot költött felújításra. Ebben a művelődési ház vizesblokkjának a felújítása is benne van.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest