Makó

A siker és az örömkézilabda az MNKSE céljaA játékosok személyre szabott ajándékokkal lepték meg egymást és a vezetőséget. Ezután egy kis mérsékelt pihenő következik, mely december 28-ig tart majd, amikor is egy közös játékos edzéssel búcsúztatják az évet. A lányok a szünidőre komplett futó edzéstervet kaptak mesterüktől, Nagy János Miklóstól, ami nem csak a karácsonyi töltött káposzta, és az ünnepi bejgli ledolgozásában játszik majd fontos szerepet, hanem elősegíti a következő szezon felkészülését, és eredményességét.

A vezetőedző számára az őszi szezon legemlékezetesebb meccseit az makói kézilabdás lányok a vásárhelyi, a csorvási, az abonyi és a lajosmizsei csapat ellen játszották: – Hódmezővásárhelyen úgy tűnt elnéztük a mérkőzés kezdésének időpontját, a hazai csapat 15 perccel korábban kezdte a mérkőzést, mi már csak loholtunk az eredmény után! Ez fájó vereség volt! A következő egy nyert meccs, ami után azt gondoltam, hogy a legközelebbi edzést az uszodában tartom meg. Heroikus küzdelemben, a félidőben csupán egy góllal 7-6-ra vezettük a Csorvás ellen. Komolyan fontolóra vettem a ráúszás gyakorlását. A harmadik a Lajosmizse elleni meccs volt, amikor a kapusaink védési statisztikája, körülbelül a játékvezetők kompetenciájának szintjével volt azonos! Ezt a rangadót elvesztettük. A legemlékezetesebb mérkőzésem mégis az Abony ellen volt, amikor a csapat 50. születésnapom alkalmából ajándék tortával, valamint szép, és eredményes játékkal lepett meg engem – mondta Nagy János Miklós.

Az ünnepi torta.

A 2014/15 őszi szezon értékelése edzői szemmel: – Aki ismer, tudja, hogy maximalista vagyok, de ugyanakkor realista is. Csapatunk példátlan sérüléshullámmal zárta az őszi szezont a 4. helyen.
A mutatott játék képe alapján minimum két helyezéssel előrébb is végezhettünk volna. Meglátásom szerint a csapat leginkább a kombinatív játékelemek sikeres végrehajtásának területén lépett előre, de a gyors indításaink, szellemes megoldásaink is egyre inkább az örömkézilabda felé vitték az irányt. Több poszton is kiváló, kreatív játékosaim vannak, ugyanakkor a belső hármas védekezési posztokon, és a kapusteljesítményen van mit javítanunk. A belső hármas védekező, és beálló posztra igazoltuk Rózsa Veronikát, aki az NBI-es Győri Audi ETO nevelése, valamint Ocsenás Esztert, aki Albertirsáról érkezik a csapathoz. Eszter kapus poszton erősíti klubunkat. Távozott Szebehelyi Edina, aki 15 év után befejezte az aktív pályafutását. A női kézilabdások felkészülése a december 28-i edzéssel kezdődik!

Januárban heti 3-4 edzéssel alapozzuk meg a következő játékidényt. Futó- és úszó edzéssel kezdenek a lányok, később köredzések is lesznek, majd a kézilabda is előkerül. A tavaszi szezonban minden mérkőzést szeretnének megnyerni, és céluk visszavágni az őszi vereségekért.

– Reálisnak tartom az első három hely valamelyikét, mert ha sérültjeink felépülnek, bárkit meg tudunk verni! Tavasszal meglepőbbnél meglepőbb eredmények szoktak születni. Például ha a Békéscsaba lejátszatja NB I-es junior játékosait, nagy mértékben átalakulhat a tabella, de ez minket nem szabad hogy befolyásoljon. Fontosnak tartom, hogy továbbra is látványos, és szórakoztató játékkal szolgáljuk ki közönségünket, hogy egyre többet- és többen látogassanak ki mérkőzéseinkre, és akár itt Makón szeressék meg a világ legsokoldalúbban fejlesztő sportágát. Szeretnénk, ha minél több támogató állna csapatunk mellé! Későbbiekben célunk a közönségszervezés is! Akár a testnevelő tanárokat is szívesen látjuk a mérkőzéseken diákjaikkal, önként jelentkezőket várunk kezdődobásokra, és esetenként jótékonysági mérkőzéseket is szívesen játszunk. Makó valamennyi lakójának Áldott Békés Ünnepeket, Sikerekben és Sportsikerekben Boldog Új Esztendőt kívánok a makói női kézilabda élet nevében – vonta le a csapat esélyeit Nagy János Miklós.