Hírek

Ifjú tehetségek a Hagymaház színpadán


Gajáta Fanni – Makó


Immáron sokadik alkalommal készültek különleges műsorral a Bartók székhelyintézmény zenészei: tavasszal hangversenyt szerveztek, megünnepelték a Zene Világnapját és az Ifjú Zenebarátok napját. Ma két részes karácsonyi műsorral készültek, amely a 2015-ös évük búcsúztatója is. Az első felvonásban a művészeti iskola Ifjúsági Fúvószenekara lépett fel, míg a második részben a Maros-parti Deák Big Band zenekart hallgatta a közönség.

– Az Ifjúsági Zenekar Fúvószenekar tagjai a művészeti iskolánkban tanuló diákok, akik 7.-8. osztályosok és középiskolások. Nekik ez a második fellépésük, tavaly hallattták magukat először, mint utánpótlás csoport, idén pedig felnőttek az ifjúsági szerepkörhöz – tudtuk meg Szilágyi Rékától, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézményegység vezetőjétől.

– A második félidőben a jazz, a boogie világába kalandozunk el a Deák Big Band segítségével, amelynek tagjai a művészeti iskolánkban tanultak, de már tanulmányaikat befejezték és az együttzenélés öröméért visszajárnak. Ők már dolgoznak vagy egyetemisták, de szívesen muzsikálnak együtt – tette hozzá a vezető.

A közönség igazi örökzöldeket és napjaink ünnepi zenéit hallgathatták meg. A fúvószenekart Gábor-Nagy Árpád vezényelte. Az est vendégművésze Iski Roland musicalénekes volt.