Hírek

Családi körben ünnepel Farkas Éva Erzsébet


Bojtor Boglárka – Makó


– Nagy öröm számomra, hogy együtt járhattuk végig advent útját a közösségekkel, civil szervezetekkel, egyházakkal, intézményekkel és azokkal a magánszemélyekkel, cégvezetőkkel, akik felajánlásaikkal tették meghittebbé a karácsonyi időszakot – mondta hírportálunknak Farkas Éva Erzsébet polgármester. – A legfőbb üzenetem most az Makónak, hogy a belső béke révén érhetjük el a szeretetet és így tudunk mások felé úgy közeledni, amellyel ezt a szeretet tudjuk sugározni – tette hozzá.

– Polgármesterként a közösségekkel való találkozás nagyon sok szeretet adott nekem, ezáltal tudtam úgy lelkileg feltöltődni, amit szeretnék majd a családomnak az ünnepi asztalnál továbbadni. Karácsony előtti estén mi közösen készítjük el a ünnepi vacsorát, hallét és roston sült fekete harcsát zöldségágyon. A vacsorát mindig családi hagyománnyal kezdjük, egy almát három felé bontunk szét, mézzel és dióval fogyasztjuk. Számunkra ez az összetartozás jelképe, bármi történik, a család egységét számunkra mindig ez tükrözi – mesélte.

– Nálunk az a szokás, hogy az ünnepi időszakban meglátogatjuk szüleinket, annyiban lesz új ez az év, hogy édesanyám már nem lehet közöttünk, természetesen édesapámat meglátogatjuk. December 26-án pedig baráti társasággal ünneplünk hosszú évek óta. A két ünnep között pedig együtt pihenünk a családdal – árulta el az ünnepi időszak menetét.

– Idén nagyon leszűkült a készülődésre való idő, gyakorlatilag szenteste előtti napon készülődünk az ünnepre, a bevásárlás is erre a napra marad majd – mondta.

– Gyermekkorom óta nagyon szerény ajándékot kaptam, egy-egy könyvet. Nálunk nem ez volt az ünnep elsődleges szempontja. A legfontosabb évek óta számunkra az, hogy az éjféli szentmisén együtt vegyünk részt. Nem az ajándék értéke a fontos, hanem az, hogy hogyan tudjuk azt átadni karácsony szentestéjén az ünnepi vacsorát követően – árulta el Makó polgármestere.