Gajáta Fanni – Makó


Különleges karácsonyfadíszek kerülhetnek azoknak a fáira, akiknek gyermekeik részt vettek a Hagymaházban ma rendezett gyermekkarácsonyi kézműves foglalkozáson. A kicsik hímezhettek, varrhattak és festhettek is az általuk kiválasztott anyagra. Mindkét foglalkozás népszerű volt.

– Böngészgettem az interneten és láttam, hogy a filc igazán népszerű. Nagyon sokféle lehetőséget rejt az anyag – tudtuk meg Cs. Tóth Gabriellától, a makói múzeum múzeumpedagógusától. –  A hungarocellgolyó ötlete pedig onnan jött, hogy magam is készítettem gyerekkoromban – tette hozzá.

Bár a hímzés néhány gyerkőcön kifogott, a 10 éves Palusek​ Gábor ügyesen bánt a tűvel és a hímző fonállal. Az áltata készített dísz helye már megvan, a karácsonyfára lesz akasztva.

– Most rénszarvast készítek – árulta el a kisfiú, aki az elkészítésbe is beavatott minket. – Először ki kell vágni a formát, meg kell rajzolni a szemét, száját és orrát, azt körül kell vágni, majd ki kell tömni és össze kell varrni.

A kézműves foglalkozást követően, 14 órától Móricz Zsigmond egyik népszerű regényét, a Légy jó mindhalálig című darabot adja elő a Körúti Színház.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest