Hírek

530 családot ajándékozott meg a város


Gajáta Fanni – Makó


Több mint 50 helyi vállalkozó, cégvezető és magánszemély tett pénzbeli vagy tárgyi felajánlásokat a hátrányos helyzetű gyermekek ajándékaiba. Közel 530 család kaphatott karácsonyi csomagot az önkormányzattól.

– Szeretném megköszönni azoknak, akik hozzájárultak, hogy a szegényebb sorsú makói családok méltóképpen ünnepelhessék meg a karácsonyt – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester az ünnepi átadó eladó előtt.

Sok gyermek izgatottan várta ezt a napot. A Makó-rákosi Hegyes Mercédesz is örült, hogy édesapjával jöhetett. Hegyes Sándortól megtudtuk, hogy kislányát egyedül neveli, ő maga közmunkásként dolgozik Makón. Jelenleg az önkormányzat által új szakmát tanulhat.

– Már második alkalommal kaptunk meghívást, amit nagyon köszönünk a polgármesternek – árulta el az édesapa. – Tavaly is szép ajándékokat kaptak a gyerekek: kirakósakat, csokoládét, szaloncukrot.

Görbe Beáta hat gyermek édesanyja. Beatrix 14, Lili 8, Anikó 6, Liza 5, Tomi 2 és fél éves, míg Nóra 8 hónapos. Tavaly is jól érezték magukat a rendezvényen. A hat gyermek nevelése nem egyszerű, így minden segítséget örömmel fogadnak.

– Tavaly színházi műsor volt, ha jól emlékszem. Akkor karkötőfonót és társasjátékot is kaptak – tette hozzá az anyuka.

Idén a polgármester a gyerekek közreműködésével egy aranyos kis műsort is előadott a színpadot. A lányok és a fiúk örömmel futottak fel, hogy szerepelhessenek.

Őket a Haramia együttes követte, akik ünnepi dalokat adtak elő és énekeltek a közönséggel. A műsor után állófogadással fogadták a szülőket és gyermekeket. A gyümölcs és a szaloncukor gyorsan elfogyott, amelyet a kicsik fogyasztottak el.

Az átadóról további képeket a galériában tekinthetnek meg.