Hírek

Négy pulyka buktatta le a két tolvajt


MH-CSMRFK


A Kisteleki Rendőrkapitányságra még szerdán reggel tett bejelentést az egyik sértett, hogy éjszaka pusztaszeri otthonának udvaráról ismeretlenek 4 tojópulykát loptak el. Az okozott kár 120 ezer forint.

A nyomozás megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésével a pusztaszeri 22 éves K. Christopher és a 24 éves Sz. Sándor gyanúsítható megalapozottan.
A két férfit a járőrök előállították. Az eltulajdonított állatok közül a rendőrök hármat élve, egyet pedig feldolgozva adtak vissza a sértettnek. A gyanúsítottak kihallgatásuk során a cselekmény elkövetését elismerték.

A nyomozók megállapították, hogy a két férfi több hasonló vagyon elleni bűncselekményt követett el. A gyanú szerint a férfiak az elmúlt hetekben egyebek mellett 14 birkát, 20 darab önindítót, 2 üres gázpalackot, ütvefúrót, fúrókészletet, láncfűrészt, sarokcsiszolót, díszkardokat, olajfestményt, 4 üveg whisky-t és 2 légpuskát is elloptak. Elsősorban pusztaszeri és ópusztaszeri ingatlanokba törtek be.

A rendőrök K. Christophert és Sz. Sándort őrizetbe vették, és előterjesztést tettek az ügyészségen előzetes letartóztatásuk indítványozására.