Hírek

80 méternyi jócselekedet


Szabó Anita – Makó


Több száz papírszalag és háromheti várakozás után derült ki, milyen hosszú lesz az idei, közösen készített girland a SZIGNUM-ban. A tavalyi kártyákból puzzle-szerűen kirakott Raffaello kép után, izgatott várakozás előzte meg a mostani közösségi akciót. Brzózka Marek művésztanár ötlete alapján, egy tornaterem alapterület hosszúságú, színes karácsonyi papírláncot állítottak össze az osztályok. Ezekből az egyedi ViTT-szalagokból sorsolták ki a karácsonyi ünnepségen azokat a szerencséseket, akik jutalomban részesültek, majd az iskola tanulói az iskola karácsonyfáját díszítették fel a nem mindennapi dekorációval.

Körbeért a tornateremben a papírlánc.

– Azért ezt az ötletet választottam, mert arra irányítja a figyelmünket, ami igazán fontos karácsonykor; a kapcsolatokra és az összetartozásra. Mindenki munkája és több száz jócselekedet van ebben a díszben, emellett egy közös készület eredménye is, ami az erejét és a lelki tartalmát adja. A girland-szerű összeállítás a várakozás örömének és izgalmának jelképe, ami Advent lényege is – foglalta össze a SZIGNUM karácsonyi készülődésének központi gondolatát a kezdeményezés ötletgazdája, Brzózka Marek.

A pásztorjátékot karácsony másnapján ismét előadják. Fotó: Piros Dorka, Majoros Márton.

A makói kéttannyelvű intézmény osztályai a különleges füzér mellett hagyományosan pásztorjátékkal is készültek az ünnepre, amelyet a szülőknek, az intézményen kívül pedig az időseknek és betegeknek is bemutattak Adventben. A betlehemest december 26-án, 9 órától a Szent István Király templomban is előadják majd.