Makó

Két idős nőt is kirabolt a tizenéves


MH-CSMRFK


A 15 éves gyanúsított még november 28-án este 7 óra körül támadott meg egy 67 éves asszonyt a szegedi a Fésű utcában, ellökte, majd kitépte a kezéből a táskáját és az abban  lévő okmányokkal, kulccsal, pénztárcával és készpénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

A gyanúsított december 13-án este 6 óra körül egy 73 éves nőt követt, majd a hazafelé tartó áldozat kezéból szintén a Fésű utcába érve megpróbálta kitépni a táskát. Mivel ez elsőre nem sikerült neki, ellökte a nénit és a földön fekvő sértettől megszerezte a táskát az abban lévő okmányokkal, mobiltelefonnal, irattárcával, pénztárcával, bankkártyákkal és készpénzzel együtt, majd elfutott a zsákmányával.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, akit tegnap délután elfogtak és előállítottak. Ellene rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 15 éves gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.