Makó

34 kiló adományzöldséget kapott


Gajáta Fanni – Makó


December 17-e és 21-e között 550 kilogrammnyi zöldséget oszt szét az önkormányzat azok a családok között, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. A Start Mezőgazdasági Közmunkaprogramban termelt zöldségek a városi földeken nőttek, egy-egy hektáron.

– 91 olyan család kap burgonyát és petrezselyemgyökeret, akik rendszeres támogatásban is részesülnek – mondta Kádár József. – Jövőre minél többféle zöldséget szeretnénk termelni. Át kell még gondolnunk, hogy milyen fajták felelnek meg a programnak.

Ma reggel az öt gyermekét egyedül nevelő Jelenovits Katalin 25 burgonyát és 9 és fél kilónyi petrezselyemgyökeret kapott a képviselőtől.

– Nagyon örülök neki – mondta az anyuka, miután átvette az adományt. – Édesanyámnak fogok vinni belőle, illetve a forró ételből, amelyet elkészítek, adok a hajléktalanoknak is – tette hozzá.

A gyerekek nagyon szeretik a krumplistarhonyát és a sült krumplit is, így ezeket biztosan elkészíti a szakács végzettségű anyuka, aki úgy gondolja, a burgonya körülbelül 2-3 hónapig, míg a gyökér tovább is kitart.