Hírek

Mucsi Tamás: Pucolt csirkével lehet választásokat nyerni


MH – Makó


A Demokratikus Koalíció június óta zajló programalkotási folyamata részeként tartott lakossági fórumot ma késő délután Makón Varju László, a DK országgyűlési képviselője. Azt ezt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, több mint 500 szakember részvételével dolgozzák ki javaslatukat, ennek összefoglaló röpiratát jelentette meg a Sokak Magyarországa címmel nemrégiben Gyurcsány Ferenc.

– Ez egy állomása annak, hogy februári kongresszusunkon elfogadjuk a programunkat. Erre azért van szükség, mert Orbán Viktor kormányzása alatt az ország egyre mélyebbre süllyedt – fogalmazta meg a politikus a fórum előtti sajtótájékoztatóján. Varju László szerint Magyarországon több mint négymillió szegény él, 600 ezren gazdasági okok miatt külföldre menekültek, miközben azt hallani, a kormánytól, hogy Magyarország szárnyal. Az emberek az oktatásban a szociális ellátásban egyre rosszabb körülményekkel találkoznak. Így igazzá válik az a korábbi jövendölés, miszerint milliók maradnak az út szélén olyanok, akikkel a kormány nem foglalkozik.

A politikus hangsúlyozta: pártja a sokak Magyarországát kínálja programjában. Ez azt jelenti, hogy nem a kiválasztott kevesek országa lesz, hanem azon többségé, akik bőrén híznak a gazdagok.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet arra, hogy felelniük kell azoknak, akik a hasznot húznak a jelen helyzetből. Véleménye szerint a földárveréseknél a vidékiek jártak rosszul, az egészségügyben pedig fele annyi orvos van, mint korábban, a háziorvosok 40 százaléka 60 év feletti, s az egészségügyben katasztrofális helyzet alakult ki. A DK szeretné, ha a Orbán-kormány leváltásával visszatérne a jogállamiság és a fejlődés útjára.

Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke elmondta, hogy párt azért küzd Vásárhely és Makó térségében is, hogy a tisztes megélhetés ne csak kevesek kiváltsága legyen.

– Ami Makón az elmúlt bő egy esztendőben történt, az az előző húsz éves munka téglánkénti széthordása – mondta. Hozzátette: a fürdő államosításának szándéka fölhördülést okozott a városban, de a cég zárt részvénytársasággá való átalakítása miatt fennáll a részvények eladásának veszélye. Mucsi Tamás szerint 20 éven át kiforrott ifjúságpolitikája volt a városnak, de ezt egy tollvonással áthúzták. – Ma ez abban merül ki, hogy a Fidelitas elnöke a makói tévének készít anyagokat. Arcátlanság, hogy a Makói Hírek holnap megjelenő számában (Ez az önkormányzat kéthetente megjelenő ingyenes újságja – a szerk.) már lehozzák, amiről a képviselő-testület csak ma döntött. Ez a választók semmibevétele. Pucolt csirkével lehet választásokat nyerni, de ez kevés, hogy tisztességesen és jó szándékkal a városlakók érdekében irányítsák ezt a várost – szögezte le.

Mucsi Tamás elmondta, a Viziközmű ügyében nagy erőkkel mentek neki annak a vezetésnek, mely gazdaságosan üzemeltette. Bár eljárás folyik a cég régi ügyvezetője ellen, de a város mégiscsak kivásárolta a környező települések részét, mert rájött, hogy az aranytojást tojó tyúk. Közben a vásárhelyi vízmű 5 milliárdos adóssággal küzd – tette hozzá. A választókerületi elnök szerint a jobboldalon most mindenki a pártjáért és nem a városért dolgozik – ami korábban nem így volt.