Hírek

Ajándékozás az apátfalvi óvodákban


Gajáta Fanni – Apátfalva


Negyedik alkalommal kezdett gyűjtésbe az Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda és Bölcsőde három tagintézménye. Papné Zsótér Eleonóra intézményvezető elmondta: a felajánlások november óta érkeztek az óvodákba, még ma is adtak le meglepetésdobozokat a szülők.

– A karácsonyi köntösbe öltöztetett csomagokra az adományozók írták fel, hogy milyen korú és nemű gyerekeknek szánják azt – tette hozzá.

Tapasztalataik alapján sok szülőanyagi nehézségei miatt nem tud gyermekének karácsonyi ajándékot vásárolni, ezért is fogtak gyűjtésbe a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családoknak.  

Míg az első két évben elsősorban ruhaneműket gyűjtöttek, a harmadik évet követően a családsegítő szolgálat közbenjárásával az országos Cipősdoboz gyűjtő akciójában vehettek részt.

– Idén a szülők körében és a helyi újságban hirdettük meg a gyűjtésünket, amelyre november vége óta folyamatosan érkeztek a felajánlások.

Az ajándékokat ma délután kapták meg a gyerekek, akik nagyon örültek nekik: hatalmas mosollyal az arcukon keresték meg a jelüket a csomagolásokon, amelyet utána szüleiknek is büszkén mutattak meg. Az ajándékozás után a szülőket adventi kézműveskedésre invitálták a kicsik és az intézmény dolgozói.