Hírek

Weszelyné legyalogolta Gáspár körzetét


Korom András – Makó


Többen is látták a napokban különféle papírokkal becsöngetni a Juhász Gyula téri és a szomszédos utcák házaiba Weszelyné Végsheő Henriett települési képviselőt.

Egyetlen facebookos bejegyzésből valóságos ki összeesküvés elmélet bontakozott ki, miszerint a csak listán a képviselő-testületbe került képviselő asszony elvette az itt ismét mandátumot nyert települési képviselő választókörzetét.

Annak ellenére gondolják ezt többen, hogy Gáspár Sándor (és bármelyik képviselő) mandátuma a választási ciklus vége előtt csak a városatya lemondásával, halálával, vagy akkor szűnik meg, ha őt a bíróság jogerősen elítélte. Ráadásul az is megüresedett mandátum betöltésére akkor időközi választást kellene kiírni. Gáspárral azonban egyik helyzet sem áll fenn. De mi is történt akkor?

– Valóban járom képviselő-társam választókörzetét, miután ő lebetegedett, így nem volt, aki kivigye az ott lakó 70 felettieknek az 5-5 ezer forintos Erzsébet-utalványt. A polgármester asszony engem kért meg, hogy kézbesítsem azokat, ezért csöngetek be napok óta a körzet házaiban – lebbentette fel titokzatos körútja mozgatórugóját Weszelyné Végsheő Henriett. Hozzátette, hogy nem kis feladatot kell teljesítenie ezzel, hiszen a választókörzetben összesen 513, 70 év felettihez kell eljutnia.

– Volt ahová már háromszor is hiába mentem, mert nem voltak otthon, ahol meg kaput nyitnak, ott sem szabadulok gyorsan. Hiszen szívesen megosztják az idősek velem is a gondjaikat, mondják el véleményüket és be is hívnak egy-egy kávéra – tette hozzá a képviselő asszony. Hozzátette igyekszik, hogy a legnagyobb választókörzetben mindenki megkapja az Erzsébet-utalványt, még karácsony előtt, hogy a város ezzel is megkönnyítse a szépkorúak számára az ünnepi készülődést.