Makó

Elköltöztetnék a hajléktalanszállót


Korom András – Makó


Régi építkezési felvonulási épületet idéz az Ardics utca végi hajléktalan szálló, azaz nappali melegedő és éjjeli menedékhely épülete. Az Egyesített Népjóléti Intézmény által működtetett 30 személyes intézmény mára meglehetősen korszerűtlenné vált (már a megye más városaiban működő hasonló intézményekhez képest is).

Az épületben utoljára 2007-ben zajlott mintegy 5 millió forint pályázati összegből felújítás. Az akkor már 20 éve hajléktalanszállóként működő épületben kicserélték az épület tetőszerkezetét, egyúttal meghosszabbították az épület tetejét. Minden helyiségben járólapra cserélték az eddigi PVC-burkolatot. A fürdőszoba oldalfalát kicsempézték és felújították a vizesblokkot. A megfelelő vízelvezetés megteremtése érdekében végül kicserélték a szennyvízszikkasztó aknát, és az elvezető csöveket. Az ENI karbantartója pedig újrafestette a teljes az épületet.

Azt, hogy a hajléktalanokat innen máshová, a jelenleginél méltóbb környezetbe szeretné elhelyezni a város, ahogy azt Farkas Éva Erzsébet polgármester a nemrégiben a Galamb iskolában rendezett lakossági fórumon is megemlítette. Hogy hová, azt nem mondta, csak azt, hogy keresik a lehetőséget, azaz az erre a célra igénybe vehető újabb épületet.