Hírek

Táncos mulatság a Koronában


Gajáta Fanni – Makó


Pécskáról két – román és cigány -, míg Nagylakról egy szlovák tánccsoport, illetve egy énekkórus is érkezett a mai Kolinda estre, amelyen a december 18-ai Román Nemzetiségi Napot, a december 1-jei Románia Nemzeti Ünnepét, illetve a Karácsonyt is megünnepelték.

– A kolindának hívták a kántálást az öregek, de mostanság már a gyerekek is így nevezik – magyarázta el Birta Júlia Mihaéla a makói román nemzetiségi önkormányzat elnöke. – Ma a nagylaki kórus kolindákat fog énekelni – tette hozzá.

A pécskai fellépők már idén nyáron is jártak a városunkban, illetve tavaly decemberben is résztvevők voltak egy folklór programon.  

– Nagy örömmel jövünk Makóra, hiszen nagyon közel vagyunk egymáshoz. Alig 30 perc alatt értem át az autópályán ide – árulta el Antal Péter, a pécskai polgármester. – Akár minden héten tudnánk itt szerepelni.

– A Păstrătorii Tradiţiei Hagyományőrző Egyesülete jövő nyáron ünnepli az 50. évfordulójukat. A román tánccsoport hagyományos táncokat ad elő zenékkel – tette hozzá a polgármester.

A rendezvényről további képeink itt tekinthetőek meg.