Hírek

Táncra perdültek a Belvárosi Nyugdíjas Klub ünnepén


Gajáta Fanni – Makó


A négy helyi nyugdíjas klub mellett még Királyhegyesről, Marosleléről, Nagylakról, Pitvarosról, Csanádpalotáról, Csanádalbertiről, de még Szőregről is érkeztek vendégek ma délre a Korona dísztermébe. A jó hangulat azonnal érezhető volt, az élőzenére többen is táncoltak. A 35 éve alapított Belvárosi Nyugdíjas Klubnak már négy vezetője volt, jelenleg 18 éve Köteles Rozália áll a klub élén.

– Az az igazság, hogy most már be szeretném fejezni, majd a fiatalok folytatják – árulta el a klubvezető. – A klubélet nagyon szép volt az én részemről, de úgy vélem, a tagok részéről is. Sok helyen jártunk, kirándultunk és a kistérségi klubokkal is aktívan tartottuk és tartjuk is a kapcsolatot.

A Belvárosi Nyugdíjas Klubot Joó Lajos indította el 1980-ban, akkor még 30 fővel. A következő években a tagok száma 400-ra is emelkedett – Rozika néni hozzátette, akkor még nem volt ennyi klub a városban.

– 17 év alatt hárman, Joó, Kőműves és Puszta, míg én egyedül már 18. éve vezetem. Most jelenleg kevesen vagyunk, mindössze 32-en. Öregszik a tagság, és nem nagyon jönnek sorainkba a fiatalabbak – tette hozzá.

Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte a szépkorúakat. Ünnepi beszédében kiemelte, avval is szeretné az önkormányzat támogatni a 70 év felettieket, hogy 5 ezer forint Erzsébet-utalványokat osztanak a képviselők az ünnepek előtt. Emellett elmondta, hogy idén közel 5 millió forintot kaptak az összes városi nyugdíjas klub.

– Szeretettel fogadtuk el a meghívást Köteles Rozikától. Mivel nyugdíjba szeretne menni, ezért Csanádpalotával, Köveggyel, Királyhegyessel és Csanádalbertivel összefogva hoztunk egy kisebb ajándékot neki – mondta Kello Pálné, a nagylaki klub tagja. – Nagylakon kevesen vagyunk, a tagság sajnos kiöregszik.

Tóthné Verebes Ágnes Marosleléről érkezett Makóra. Mivel szeret szórakozni, ezért is választotta, hogy tag lesz. A maroslelei klub is sok bált és utazást is szervez.

– Boldogságot ad nekem a nyugdíjas klub – mondta hatalmas mosollyal az arcán. – Nemrégiben lettem én is tagja, és sok rendezvényre eljárunk.