Makó

Energiatakarékos lett a SzivárványA Környezet és Energia Operatív Program keretében megújultak a Napsugár Otthon Szivárvány Szakosított Szociális Otthona és Lakóotthona épületei. A 98.91 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósult projekt célja, hogy jelentősen javuljon az intézmény energiahatékonysága, valamint a gondozottak számára is ideálisabb környezetet teremtsenek mind a bentlakáshoz, mind az önálló életre felkészítő fejlesztéshez.
A KEOP-5.7.0/15-2015-0244 számú, „Napsugár Otthon Szivárvány Szakosított Szociális Otthona és Lakóotthona hódmezővásárhelyi épületének energetikai korszerűsítése” című beruházás során a 124 férőhelyes intézményben a hőszigetelési munkálatok kerültek a középpontba. A projekt keretében a kivitelező renoválta az épületek homlokzatát és a padlásfödémet, valamint a külső nyílászárók cseréje is megvalósult. A projekt fizikai befejezése 2015. december 15. A korszerűsítésnek köszönhetően a megtakarított éves elsődleges energiahordozó mennyisége 641, 98 GJ/év.

A 2010-ben átadott, hódmezővásárhelyi Napsugár Otthon Szivárvány Szakosított Szociális Otthona és Lakóotthona egy korszerű, tartós bentlakást nyújtó szociális otthon, amely 124 fő számára biztosít gondozási lehetőséget. Az otthon lakói – nem foglalkoztatható felnőtt korú, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos személyek – számára fizikai és egészségügyi ellátást, valamint pszichés gondozást nyújt.