Hírek

Boszorkányok főzték a Bulimestert


Korom András – Luca bál


Vasorrú bábák kapták el, dobták egy rotyogó kondérba az ópusztaszeri otthon Luca báljának Bulimesterét. Hogy a nézők ne tudják kiszabadítani, egy óriáskígyó védte a kondért. Az otthonlakóknak tíz, a Luca napi népi hiedelemvilággal kapcsolatos találós kérdésre kellett helyesen tippelniük, hogy a Bulimestert kiengedjék karmaik közül a boszorkányok, s megkezdődjék az önfeledt tánc.

Boszorkány ragadta meg a Bulismester karját.

A bevezető verset követően ez volt a Napsugár Otthon Ópusztaszeri Pszichiátriai ma délutáni vidám rendezvényének bevezetője.

Mint azt Simon Györgyitől az otthon vezetőjétől megtudtuk: miután az otthonlakók felnőttek, ezért a Mikulás ünnepséget kevésbé rendezik, inkább a Luca bál az, amikor ünnepelnek, táncolnak. A különböző évfolyamok zenei ízlése azonban eltérő, így ilyenkor a fiatalabb korosztályoknak igyekeznek kedveskedni. Az ópusztaszeriek vendégül látták a vásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális Otthon kisbusznyi lakóját is, akiket nagyon vártak, s a közös focimeccsekről ismernek.

Sokan táncra perdültek.

Az otthonlakók jó kedvvel énekeltek és táncoltak, aki pedig nem perdült a parkettre, az a széksorokból gyönyörködött a táncosokban.

A bálról készült további fotóink a galériában láthatók.