Makó

A Pető Intézetet támogatja a Continental A nemzetközi hírű budapesti Pető Intézetben 126 gyermek konduktív fejlesztése és tanítása folyik. A gyerekek utaztatása speciális feltételeket kíván, így sokszor jelent problémát az intézmény számára, hogy külsős programokon is rész vehessenek. A Continental magyarországi vállalatai ezért elhatározták, hogy karácsonyi ajándékként 600 ezer forint értékben támogatják a gyerekek utaztatását és lehetővé teszik számukra, hogy eljuthassanak a kívánt programokra.

A Pető Intézetben a gyermekek fele bentlakó, így az év szinte minden napját az intézményben töltik. Ezeknek a mozgássérült gyermekeknek óriási öröm minden iskolán kívüli program, de sajnos az iskolának nincs saját busza, mellyel a szállítás megoldható lenne.
– A Continental vállalati kultúrájának egyik alappillére a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül pedig kiemelten fontos küldetésnek tartjuk a mobilitás biztosítását, hogy a mozgás szabadsága mindenki számára elérhető legyen. Ehhez tökéletesen kapcsolódik ez a karácsonyi támogatás is, mely lehetővé teszi, hogy az intézet gyermekei színes élményekkel gazdagodhassanak. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy segítségünkkel részt vehetnek majd olyan programokon, melyek a mobilitás hiányában eddig elérhetetlenek voltak számukra – mondta Fodor Mónika, a Continental Konszern magyarországi kommunikációs és EBRD országkoordinátora.

A támogatást jelképesen szimbolizáló oklevelet tegnap délután adták át a vállalatcsoport képviselői a Pető Intézetben az intézmény vezetőségének.