Hírek

Gálaesttel készült a Makó Budo Klub


Gajáta Fanni – Makó


2009 óta immáron hatodik alkalommal rendezte meg a Makó Budo Klub a gálaestjét, amelyen mind a hat szakosztálya bemutatkozik. Ilyenkor az elmúlt egy évben szerezett tudásukat, fogásokat adják elő az egyesület tagjai.

– A makói budó klub mintaértékű egyesület azért, mert hat szakosztály együtt, közös célért tud dolgozni. Nem egy alkalommal híres rendezvényeket tudnak tartani a városban, akár harcművészetről vagy aerobikról legyen szó – mondta Czirbus Gábor alpolgármester.

Az egyesület tagjai nagyon várták ezt az estet, hiszen ilyen családtagjaiknak, ismerőseiknek tudnak bemutatkozni. Nagy Csanád két éve kezdte az aikidot, de már narancssárga öves.

– Nagyon megtetszett, ezért is választottam ezt a sportot. Mindig is szerettem a kínai és japán harcművészeteket, ezért úgy gondoltam, számomra ez tökéletes – mondta a kisfiú. – Sok bemutatón vettem részt, és már másodjára lépek fel ezen az évzáró gálán. Idén már több szerepet kaptam, mint tavaly.

– 5 éves korom óta aerobikozom. Először talajtornáztam, de az nem tetszett annyira, ezért anyáék átírattak ide – tudtuk meg Dobos Dórától, aki közel 14 éve a szakosztály tagja. – Országos és háziversenyeken, illetve Diákolimpiákon is részt vettem már. Most egy karácsonyi táncot adunk elő és a versenygyakorlatokból egy mixet csináltunk.