Hírek

Élelmiszercsomagokat osztottak Apátfalván


Gajáta Fanni – Apátfalva


Délelőtt az apátfalvi önkormányzat meglepte azokat a helyi közmunkásokat egy-egy Mikulás-csomaggal, akiknek 18 év alatt gyermekei vannak. A polgármestertől megtudtuk, hogy 113 ajándékcsomagot osztottak szét. Nem csak a munkások, hanem az önkormányzat dolgozóinak gyermekei is részesültek benne.

Délután a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából 82 iskolás, illetve 20 óvodás korú gyermek családja kapott élelmiszercsomagot. A Magyar Élelmiszerbank célja az, hogy az országban felhalmozódott élelmiszerfelesleget eljutassák a helyi partnerszervezeteik a rászoruló családoknak.

– Az élelmiszercsomagokat a budapesti Élelmiszerbank, illetve helyi és makói vállalkozók ajánlottak fel – tette hozzá Szekeres Ferenc polgármester.

Abonyi-Tóth Anasztázia délelőtt és délután is részesült a csomagokból. Mint elmondta, otthon öten laknak egy fedél alatt: férjével és kislányával, illetve apukájával és nagymamájával. Ő közmunkásként, míg párja állandó mezőgazdasági munkakörben dolgozik.

– Az én csomagom kakaós csigát, kekszet, lekvárt, csokoládét és üdítőt tartalmaz – mutatta meg Anasztázia. – Délben az önkormányzattól is kaptunk Mikulás csomagot, mivel az önkormányzati varrodában dolgozom, szővödei munkakörben.