Gajáta Fanni – Makó


Ma délután nyílt meg a makói József Attila Könyvtárban Kajáriné Kádár Katalin “A lélek szárnyán” című kiállítása, melyen a festmények kávéval készültek. Bár élelmiszermérnök a szakmája, jelenleg az alkotásban és a jótékonykodásban éli ki magát.

– Amióta nyugdíjas vagyok, újra megnyíltak előttem a művészet kapui – mondta az alkotó. – Amikor a gyerekeim kicsik voltak, vagy sógyurmáztunk, vagy üvegre festettünk. Miután visszamentem dolgozni, abbamaradtak az alkotások.

Az első képeit marketing célból készítette, mivel nem szeretett volna mások által készített művel reklámozni. Ekkor még barna színű festéket használt. Bárdi Andrea javasolta Katalinnak, hogy diópáccal és teával is lehet alkotni.

– Ha teával is festhetünk, miért ne lehetne kávéval is? – tette fel magának a kérdést. Jelenleg a jótékony hatású ganoderma kávéval fest. – Hazamentem és kipróbáltam. Olyan itallal alkotok, amelyben csak a gomba és a kávé van.

Oláh Nóra nyitotta meg a tárlatot.

Katalin ha nem fest vagy rajzol, akkor jótékonykodik. A Napi Betevővel ételt oszt, a múzeumban is önkénteskedik, a Boldogság program az ő nevéhez fűződik, illetve meridián tornákat is szívesen tart.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest