Makó

Máltai évzáró Makón


MH

Dr. Nagyfalusi Mária csoportvezető és Kómár Mátyás programvezető önkéntes rövid évértékelő beszéde és Máltai Csoport 2015-ös évi kiemelt programjainak bemutatása után (Máltai Családi nap, Máltai Kölyök Klub, Tanya Program,” Szórvány fiatalságáért” program és a decemberi „Adni Öröm!”) a vezetés megköszönte az önkéntes tagok, segítők, partnerek és támogatók éves-évtizedes segítő munkáját. A jelenlevők emléklapot vehettek át a csoport vezetőjétől ezzel is megköszönve önzetlen segítségüket.

A program második részében a meghívottak, színvonalas kulturális előadás részesei lehettek.

„Kerek ég alatt…”című irodalmi és énekes összeállítást – előadást – hallgathatták meg Bimbó Brigitta és a vajdasági Szabó Kocsis Zsuzsanna énekes előadásában keretében. Az előadás rámutatott, hogy nincs szükség pénzre, tekintélyre, hírnévre, hogy az ember tisztán lássa meg az értékeket, amelyik körül veszik. Csak egy kicsit másként kell a “világot” látni. A két előadó könnyekig meghatotta a hallgatóságot.

Az est zárásaként a Szórvány program keretében Makói Gabriella és Pacsa Ibolya bemutatta a nagyszentmiklósi Piros Rózsa Táncegyüttest. Ezt követően a határon túli fiatalok műsorát láthatták a kedves egybegyűltek. A szép bánáti magyar népviseletben lévő fiatalok jó hangulatot teremtettek táncukkal, vidámságukkal. A program végén a vendégeket egy kis szeretet-vendégség várta, melyet jó hangulatú beszélgetés, együttlét övezett.