Gajáta Fanni – Makó


A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája felnőttképzési programja keretén érkezett Makóra Kosztopulosz Andreász. Az ingyenes előadássorozata befejező részének témája a kisvállalkozások indítása, helyi gazdaság, helyi termékek gazdaságélénkítő szerepe volt.

– A vállalkozáshoz egy ötlet még nem elég, hanem egy üzleti lehetőségre célszerű vállalkozást alapítani – árulta el Kosztopulosz Andreász, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának a docense. Ezt alátámasztotta saját történetével: az előadásra ellátogatóknak elmesélte, hogy alapítottak meg barátaival közösen, az egyetem utolsó éveiben egy mai napig felkapott kocsmát.

– Meg fogjuk nézni, hogy milyen szempontok alapján lehet eldönteni egy ötletről, hogy vajon alkalmas üzleti lehetőség lenne-e belőle – folytatta a docens.

Az előadásból megtudhatták az érdeklődők, hogy az utóbbi években a fiatalok nem igazán akarnak saját vállalkozást nyitni, inkább alkalmazottak szeretnének lenni. Kosztopulosz elmondta, azért, mert félnek a bukástól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest