MH


A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a Fidesz számára a magyar szuverenitás megvédése a legfontosabb, amelynek alapkérdése az energia-függetlenség.

– Akkor leszünk kevésbé kiszolgáltatottak, ha magunk tudunk energiát előállítani, ezért a hazai energiaelőállító-képességet kell erősíteni, úgy, hogy közben a környezetvédelem szempontjait is érvényesítjük – tette hozzá. A legelőnyösebbnek ezért Paks kapacitásának fenntartását jelölte meg.

Lázár János közölte azt is, hogy a parlament által elfogadott koncepció rögzítette, hogy hazánkban továbbra is szükség van a nukleáris energia-előállításra. A miniszter közölte: jelenleg a hazai energiafogyasztás 30 százalékát Paks biztosítja kilowattonként 14 forintért, miközben egy német választópolgár 90 forintot fizet ugyanennyi áramért. Így az olcsó áramtól akarja megfosztani a magyarokat, aki ellenzi a paksi beruházást .

Felhívta arra is a figyelmet, elhívta a figyelmet, hogy minden német állampolgár évi 80 ezer forinttal járul hozzá a zöldáram támogatásához, a németországi áramért kilowattóránként 90 forintot fizetnek, míg a hazai áram kilowattóráért 36-38 forintot kell fizetni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest