Gajáta Fanni – Apátfalva


Újrahasznosított papírból készültek fonatok, amelyekből végül fenyőfák, angyalkák és csillagok születettek. Tamás Mihályné elmondta, hogy a kézműves foglalkozások a gyerekeket szólították meg, mégis a szülők készítették a díszeket.

– Próbálunk olyan díszeket készíteni, amelyek kapcsolódnak az ünnepekhez. Ezeket haza is vihetik a készítők – tette hozzá az asszony.

A kézműveskedés mellett adventi vásárnak is helyszínül szolgált a Faluház könyvtára, ahol koszorúkat, virágokat, hógömböket és kézműves szappanokat is lehetett vásárolni.

– Mivel apátfalvi vagyok, így már több rendezvényre meghívtak a faluban. Sokan érdeklődnek a gyógynövényes termékek és szappanok iránt, ezért nem panaszkodok – árulta el mosolyogva Rigó Angéla.  – Most karácsonyi ajándékszappanokat is készítek, amelynek a külleme és illata is az ünnep jegyében készült, talán ez volt a legkapósabb.

Az adventi vásárt a gyertyagyújtás követte. A székelykapunál felállított koszorúhoz sok érdeklődő látogatott el, hogy megnézzék a kis műsorral egybekötött aktust. Az első gyertyát az Apátfalvi Ifjúsági Klub tagjai gyújtották meg.

– December 19-én nagyszabású karácsonyi műsorral készülünk az adventi vásár és gyertyagyújtás mellett – mondta Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester.

Az estét szentmise zárta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest