Gajáta Fanni – Makó


A cseh Gymnázium Aloise Jiráska és a makói József Attila Gimnázium nem először működött együtt. A Comenius program keretén belül a makói tanárok két évvel ezelőtt már ellátogattak a Litomyšl városában található gimnáziumban. Ezen a héten négy ottani tanár érkezett a Makóra, akik a rövid utazásuk során megismerkedhettek a magyar tanórákkal is.

A pedagógusok az Európai Unió Comenius programja támogatásával érkeztek Magyarországra, azzal a céllal, hogy a magyar tanítási módszerekkel ismerkedjenek meg. A régi barátság miatt választották a makói gimnáziumot.

– A cseh tanárok, egy héten keresztül látogattak különböző például angol vagy matematika tanórákat – tudtuk meg Charles Richard Marshalltól, a gimnázium angol nyelvi lektorától. – Amikor mi voljártunk náluk, nagyon jó hangulatú volt az ott tartózkodásunk, a gyerekek is kedvesek voltak hozzánk.

A négy tanár egyet értett abban, hogy város csodálatos és a makóiak is nagyon segítőkészek.  

– Rickkel és Péczelyné Gerencsér Zsuzsannával is jó viszonyt ápolunk, ezért is szerettünk volna idejönni – mondta Hana Flídrová, aki először járt a városban. – A tanárok és a gyerekek is nagyon kedvesek és segítőkészek. A gyerekek hasonló dolgokat tanulnak itt, mint nálunk, s ezt jó volt látni a tanórákon.

– Nagyon élveztem a tanórákon való részvételt. Véleményem szerint a magyar és a cseh tanítási módszerek nagyon hasonlóak, így fel tudom az itt tanult dolgokat használni az óráimon – tette hozzá Blanka Gregarová. A tanár már két évvel ezelőtt is járt a városban a Comenius program keretén belül.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest