Major Zsuzsanna – Makó


Több kérdés még tisztázatlan a férfi maratoni mentésében, ezeket szakértő vizsgálja. Fontos, hogy kiderüljön például az, mennyire volt a tudatában annak, amit tesz. Akár többszázezres számlát is kaphat, ha úgy döntenek, ki kell fizetnie a kiérkező egységek mentési díját.

„És ezzel mit oldott meg? Még több kiadást csinált a családjának. Mert, valakinek ki kell fizetni a kiérkező és intézkedő csapatokat….”?”- írta egyik kommentelőnk cikkünkhöz, ami a fiatal férfi megmentéséről szólt.

Sokan adtak hangot a közösségi oldalakon felháborodásuknak, napokig ez volt a beszédtéma a környéken.

Sokakban felvetődött a kérdés: vajon mennyibe kerülhetett nagyjából annak a félszáz egyenruhásnak a munkája, akik nyolc órán át együtt fagyoskodtak a hidegben a fiúval és dolgoztak azon, hogy megmenthessék. Többen persze azt mondták, az emberélet nem mérhető pénzben és a lényeg, hogy sikerült az akció.

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője azt mondta, az esetet szakértő vizsgálja. Ennek lezárultakor döntenek róla, hogy kiszámlázzák-e a kiszállási költségeket. Egyébként többek között az orvosi szakértői vizsgálat eredményét is figyelembe veszik. Az összeg akár többszázezer forint is lehet.

Más kommentelő azt írta, a kerítésnek kellett volna nagyobbnak lennie.
„Nem ekkora kerítést kellett volna csinálni!!!!! Hanem akkorát, hogy egy szúnyog se tudjon bemmeni, nem hogy illetéktelen személyek betudjanak ugrani. (És) A telefon társasságok figyelmébe ajálva ilyen ne fordulhasson elő többé!!! Mert, holnap egy másik jelölt megy fel VALAHOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Kerestük a mobiltorony szolgáltatóját a Magyar Telekom Zrt.-t, hogy megtudjuk, milyen módon kerítették körbe a kiszombori adótornyot, és, hogy a férfi ellen indítanak-e bármilyen eljárást, számíthat-e a cég részéről valamiféle szankcióra?

– A Telekom hálózati eszközei és üzemeltetéshez kapcsolódó berendezései megfelelő biztonsági védelemmel vannak ellátva, és olyan tornyok, kapuk esetében, ahol az állandó őrzés nem biztosítható, zárral és lakattal történő lezárás akadályozza a bejutást. Az említett torony esetében is lakattal van lezárva a kerítés, valamint azon belül a toronylétra is. Ezen kívül a megközelítést tiltó figyelmeztető tábla is el van helyezve, továbbá a járművek elől sorompó zárja el a torony megközelítését. Rongálások miatt sajnos időnként előfordul, hogy ezek az akadályok sérülnek, azonban a szolgáltató munkatársai folyamatosan pótolják azokat a tornyokon és kerítéskapukon. Ebben az esetben is újból lezártuk a torony megközelíthetőségét az említett ügyet követően. Ahogyan a sajtó is megírta, a férfi ellen a helyszínre kivonult katasztrófavédelem illetve a rendőrség indíthatna esetlegesen eljárást, ezzel kapcsolatosan náluk lehet érdeklődni. A helyszíni intézkedés során a Telekom közreműködése nem volt szükséges – közölte érdeklődésünkre a Telekom kommunikációs igazgatósága.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest