Makó

Emberi kapcsolatokat építettek


Gajáta Fanni – Makó


Lezárultak a járási esélyegyenlőségi programok. A másfél hónapig tartó projekt célja járási településeknek az önkormányzatainak összefogása volt, amelyhez a kisebbségi önkormányzat, a járási hivatal és az Egyesített Népjóléti Intézmény is csatlakozott.

– A projekt keretén belül hét kerekasztal beszélgetést tartottunk, mindegyik alkalmával különböző célcsoportok problémáit tárgyaltuk meg – tudtuk meg Varga Péter projektmenedzsertől. – A gyermekek, a nők, az álláskeresők, illetve a mélyszegénységben élők problémái kerültek terítékre.

A térségi együttműködés erősítése mellett az esélyegyenlőségi megmozdulás volt a cél. A Makói Járáshoz tartozó települések önkormányzatai, intézményei, a nemzetiségi önkormányzatok, állam szervek, a járásban működő civil, társadalmi, egyházi és gazdasági szervezetek között jött létre.

– Mivel minden megállapodás önmagában és programtervben csak annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle, így bízom benne, hogy a jövőben polgármester társaim segítségével együtt meg tudjuk valósítani a dokumentumokban megfogalmazott célokat – hangzott el Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében.

– Azt gondolom, hogy egy ilyen szociális projekthez nehezebb megmozdítani az embereket, így nagyon örülök, hogy ez Makó esetében egy picit könnyebb volt, hiszen ezekben a projektekben nem infrastruktúrát építünk, hanem emberi kapcsolatokat – mondta Köck Alexandra, a Responsum Kft. szakmai igazgatója. –  Bízom abban, hogy a projekt lezárultjával önök is úgy értékelik majd, hogy gazdagodtak és magukkal tudnak valamit vinni.