Makó

Édesszájú a 90 éves Margit néni


Gajáta Fanni – Makó


1925. november 25-én született Karacs Jánosné Kányási Margit Balmazújvárosban. Az idős asszony születésekor édesanyja meghalt, így igen fiatalon megismerkedett a munkával: 5 éves korában egy családhoz került, ahol a libákra figyelt. 10 éves korában került Püspökladányba.

– Az elmúlt 90 év sok bajjal és munkával telt el – mondta az idős asszony. A mezőgazdasági munka mellett 18 éven keresztül a MÁV-nál dolgozott fatelítőként Püspökladányban, emellett ismerőseinek segített földeken édesapjával.

Margit néni Püspökladányban ismerkedett meg a férjével, elmondása szerint sokkal könnyebb volt akkor az ismerkedés. 4 gyermekük született: két fiuk és két lányuk. Már csak három gyermeke él. 6 éve költözött a fiatalabb lányához Makóra, aki férje miatt került a hagymavárosban. Kilenc unokája és dédunokája van.

– Sokszor volt, hogy este felült a miskolci vonatra, és mire felkeltünk, reggelre itt volt Margit néni a libával – emlékezett vissza a sógora. A család nagyon szereti az idős asszonyt, aki mostanában sokat olvas: a könyvek és újságok sorait is falja.

Az idős hölgyet családja körében köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester. Margit néni édesszájú, így nagyon örült a csokoládétortának, amelyet kapott.